Przykładowy jadłospis

drukuj
Śniadanie 

Jajecznica z cukinią,  pieczywo graham, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa  na mleku modyfikowanym

Obiad  

Zupa jarzynowa z buraczkami i fasolką szparagową

II danie

Fileciki drobiowe w sosie jarzynowym,  kasza gryczana  niepalona, surówka z marchewki i jabłka

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek                                                                

Krążek ryżowy z masłem, mus jagodowo- bananowy na mleku wzbogacanym w witaminę D

Śniadanie 

Pastini z tuńczyka i twarogu, pieczywo razowe,  marchewka tarta, szczypior, mleko

Obiad  

Zupa pomidorowa krem z ryżem basmati

II danie

Królik duszony w sosie koperkowym,  ziemniaki tłuczone, surówka z buraków

Kompot jabłkowo- śliwkowy

Podwieczorek

Ciasteczka owsiane, koktajl malinowo truskawkowy na mleku ryżowym wzbogacanym w witaminę D

Śniadanie 

Kanapka z pieczywa graham z jajkiem gotowanym na półmiękko, marchewka gotowana, szczypiorek, kakao na mleku

Obiad  

Zupa rosół drobiowy  z ziemniaczkami i natka pietruszki

II danie

Potrawka z udźca indyka, brukselka gotowana w bułce, kasza jęczmienna perłowa

Kompot jabłkowo- śliwkowy

Podwieczorek

Sałatka z fasolką szparagową i serem mozzarella, pieczywo pszenne

Śniadanie 

Kanapka razowa z serem gouda, marchewka tarta, szczypiorek, kakao na mleku modyfikowanym

Obiad  

Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną

II danie

Sos śmietanowo-cukiniowy z cielęciną, purre ziemniaczane, surówka z marchewki i selera z rodzynkami

Kompot wieloowocowy 150 ml

Podwieczorek

Kanapka pszenna z masłem, papryką i rzodkiewką

Śniadanie 

Kasza kukurydziana na mleku, kanapka z twarożkiem i daktylem, herbatka z owoców leśnych

Obiad  

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

II danie

Mintaj pod pierzynką warzy, kasza kuskus

Kompot jabłkowo malinowy

Podwieczorek

Budyń bananowo jaglany na mleku wzbogacanym witaminę D

 

Dodano: 2015-02-03

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *